24.10.08

Петъчно INDIE : THE KILLERS



Отново е петък и отново е време за петъчно INDIE :-)

Прекарах една дълга и уморителна седмица,изпълнена с безброй дребни неща,които малко или много развалиха настроението ми.Но фактът,че си създадох рубрика за музика,в която редовно да пиша за едно от най-хубавите неща в живота ми-МУЗИКАТА,ми е като терапия и плацебо срещу всичките битови неволи.

До тук с лиричното отклонение!Да минем на темата-днешната инди банда,която реших да ви представя е още една много любима банда,която въпреки че спада към т.нар. инди банди,е постигнала изключително голям комерсиален успех както в САЩ,така и в Европа.Музиката,която правят Убийците* е предимно динамичен,жизнерадостен рок,който може да ви събуди успешно рано сутрин,както и да ви накара да се разтанцувате на някое парти.
Име на бандата: The Killers
Място: Las Vegas
Жанр: инди/алтърнатив рок,пост-пънк ривайвъл
Членове: Brandon Flowers(вокали,синтезатор),Dave Keunig(беквокали,китара),Mark Stoermer(беквокали,бас китара),Ronnie Vanucci Jr.(барабани,перкуси)
Къде се подвизават в Интернет? Можете да ги откриете на официалният им сайт http://thekillersmusic.com,както и в Myspace
Звучат: много енергично,много жизнерадостно,много мелодично.Много закачливи текстове като например When You Were Young,Uncle Jonny,Glamorous Indie Rock&Roll и най-любимата ми - Believe Me,Natalie.
По отношение на тона на текстовете,The Killers са доста по-различни от Interpol(първата банда,която представих в Петъчно Indie).По-жизнерадостни,по-надъхващи текстове.

Историята накратко
:

За The Killers успехът и голямата слава идват бързо.Брендън Флаъурс напуска предишната си банда Blush Response(синтпоп банда)и отговаря на обява,която Dave Keunig е поместил в The Sun.После двамата "забират" останалите членове и започват да свирят в различни клубове в Лас Вегас.Забелязва ги един продуцент на Уорнър,който ги препоръчва на лондонският инди лейбъл Лизард Кинг Рекърдс и оттам за Килърс пътят е покрит с рози.Дебютният им албум,Hot Fuss(2004)жъне невероятен успех.Смесени отзиви обаче получава вторият им албум Sam's Town,който излиза през октомври 2006,въпреки изявлението на Brandon Flowers "това ще бъде един от най-добрите албуми,излизали през последните 20 години".
През ноември 2007 излиза сборният им албум,озаглавен Sawdust,който съдържа песни,невключени в предишните албуми,б-страни и няколко кавъра,между които невероятно добрият кавър на Romeo&Juliet на Dire Straits.
Досега момчетата са участвали в епизод на the O.C.,много от песните им са включени в саундтрака на тийн-сериала;имали са сблъсъци с бандите The Bravery и Fall Out Boy (които са към същият лейбъл-Island Def Jam Music Group);а към настоящият момент работят по новият си,трети поред студиен албум,с работно заглавие Day&Age.

МУЗИКАТА

Преминавам към най-съществената част от този постинг-МУЗИКАТА :-)



Това е видеото към Mr Brightside-сингъл от дебютният им албум Hot Fuss(2004) :-)



Live изпълнение на Glamorous Indie Rock&Roll :-)



А това е много успешно фен клипче на Believe Me,Natalie -специално моята любима песен на The Killers.Нека тя е поздрав за всички!

Надявам се да сте харесали музиката на тези чудесни момчета от Лас Вегас.Ще се радвам,ако изразите мнението си за бандата,както и предложения за рубриката в кутийката за коментар по-долу.

Пожелавам ви една щура петъчна парти вечер!
*Червенокосата Вещица


*бел.авт-от англ.-killer-убиец

Няма коментари: