11.7.09

Петъчно Indie : ИЕРИХОН



СЛЕД ДЪЛГИЯ СКУЧЕН ДЪЖДОВЕН ДЕН най-после мога да си почина за няколко минути и да ви разкажа за някои доста интересни неща, които ми се случват тези дни...

Първо, ужасно се вълнувам, че в това Петъчно Indie за първи път ще прочетете за БЪЛГАРСКА БАНДА! ;-) Те се казват ИЕРИХОН и са много готини.

Но преди това, новинарският блок:

1. Най-новите ми бижутерски хрумвания вече си имат снимки във FLICKR в албума RedWitch Crafts Jewelry Spring/Summer 2009. Моля, заповядайте да ги разгледате и да коментирате;-)

2. Този уикенд с брат ми и наши приятели се запътваме към Белоградчик/Видин/района. Довиждане, гаден мръсен голям град!;-) Естествено, ще приложа снимков материал, които да удостовери колко яко ще си изкараме:р Вече съм си прибрала малкото багаж и нямам търпение да тръгнем...но ще се наложи да почакам до утре сутрин.

3. MADE IN SWEDEN:)
Ако сте чели предишни мои постинги, значи може да отгатнете за моята любов към Скандинавия и всичко скандинавско (особено литература, кино и дизайн!), така че тази последна новина няма да е голяма изненада за вас.
Преди няколко месеца гледах в Youtube един страхотен шведски късометражен филм на име 'Skeletons In The Closet', представен от небезизвестните FutureShorts. Филмчето е наистина впечатляващо, и днес като отворих Youtube, много се зарадвах, че са го сложили на почетно място на главната страница, заедно с други страшнички късометражни филмчета -



Гледайте го, уверявам ви, че всяка секунда от десетте минути, които ще загубите, ще си е струвала!

А сега напред към Петъчно Indie! :-)

След като в четвъртък бях на концерта на група Иерихон в новия лъскав Sofia Live Club по покана на приятелка, с чисто сърце мога да кажа: "Българският рок не е мъртъв!" По принцип съм доста скептична по отношение на нови български банди, особено на нови български рок банди,(те не се чак толкова нови, де, но са нови за мен) и понеже съм си музикален сноб, не отидох с много високи очаквания. Но още след първите 2-3 изпълнения те успяха да ми станат интересни, а към края на първата част от мероприятието подскачах като луда, заедно с 90% от публиката в клуба. Чухме страхотни кавъри на KISS, Cream, Guns N Roses, The Rembrandts, Pink Floyd, но по-интересното е, че групата за пръв път представи авторски материал, хич не лош материал! Успяха да ме грабнат, а както разбрах от тук, скоро ще представят и дебютния си албум! Е т'ва е, най-после млада свежа кръв в българската рок и алтърнатив музика!

Ето и малко инфо за бандата:

Име: ИЕРИХОН
Място: София, България
Жанр: хард рок, алтърнатив
Членове: Мартина Балджиева( цигулка и вокали), Стоян Бозов (китара и вокали), Борис Самаринов(бас и вокали) и Михаил Русев (барабани и вокали)
Къде можете да ги намерите в Интернет: имат си официална страница, имат си и Facebook профил.

Историята накратко

Историята този път, за разлика от някои предишни постинги в Петъчно Indie, наистина ще е накратко ;р
Накратко, и четиримата са участвали в различни проекти преди създаването на Иерихон, но заедно имат възможността по авангарден и ужасно страстен начин да свирят музиката, която ги вдъхновява- рок от 60те, 70те, 80те и 90те години на миналия век.
Групата няма и година история, но вече са свирили в доста клубове и са познати на ъндърграунд сцената. Сега очакваме да излязат от ъндъргранунд сенките и да ни представят ЕДИН СТРАХОТЕН, СВЕЖ, НОВ БЪЛГАРСКИ РОК АЛБУМ!

МУЗИКАТА

Повече аудио и видео има на официалния им сайт ;-)

Е, това е засега. Отивам да поспя малко преди големият road trip утре! :-)
А на вас, където и да сте, пожелавам страхотен уикенд!
И да слушате ИЕРИХОН, ей! ;-)

*Червенокосата Вещица

5 коментара:

MZm каза...

E, то пък за теб всеки ден е петък! :)

The Red Witch каза...

Роня, знам, че тъпо се получи, но тази седмица наистина не стигна времето да пиша тука ;)
И затова- 2 поредни петъка;)

Bla каза...

А утре е понеделник и това е някак почти трагично. :/

The Red Witch каза...

Bla, трагично е, щото е лято и понеделниците са особено противни...
Иначе утре ми е ден за блогване, да разтрогна злата магия на двата поредни петъка и най-накрая да напиша първото от тоя пуст Червен Топ 5 дето все не ми стига времето за него :/
Но утре- The Red Witch VS blog- 1:0
мухахахахааха!!!!!

Bla каза...

С теб сме! :)