14.10.08

Вместо начало

Такаа..Най-накрая успях да намеря мъничко време,за да създам първия пост в бебето-блог,чиято майка(поне засега) съм аз.
Мразя да пиша начални постинги.Хайде вместо това да разделим този пост на 2 основни точки:1)3 факта,които не знаеш за мен и 2) 3 факта за това какво,аджеба ще има в този блог.
И без да губя време,преминавам на 1).

3 факта,които не знаеш за мен:

1.Не съм кръстена на планетата Венера(противно на това,което доста хора са си мислели),а на древноримската богиня на красотата Венера.Считам,че нося най-хубавото женско име,пък и честичко ми го казват и други хора,хехе :-)
2.Обожавам това,което уча,а именно-Скандинавистика в любимата Алма Матер-СУ.Ако трябва да опиша специалността си съвсем накратко-ами,филология си е.Учат се шведски и норвежки/датски по избор.Учи се л-ра,история,култура на Скандинавския ареал...и други такива яки неща.Студентите се потготвят за преводачи,езиковеди,филолози и т.н. и т.н.Обожавам литературата,винаги съм знаела,че искам да бъда преводач именно от тези езици,така че ми е много яко там.. :-)
3.Правя бижута...мммм най-любимото ми занимание.Запалих се по него преди около 2 години и оттогава не съм спирала.Всяко от бижутата ми е уникат,правя само по една бройка от един модел.Някои от нещата(ако ужасно много ми харесат и не желая да се разделям с тях) запазвам за себе си,но повечето продавам или подарявам на приятелки.

Какво ще има в този блог?

1.Ще има много за бижутерията,ще поствам снимки на нещата,които съм направила.Надявам се да получа конструктивна критика.Неслучайно наблягам на думата "конструктивна"-коментари,съдържащи обиди,нецензурни изрази,спам,такива,писани на латиница,и подобни безсмислени коментари ще бъдат незабавно изтривани.Те не трябва да губят нито моето време,нито вашето.
2.Освен за бижутерията ще споделям и разни свои си "червенокосовещерски" размисли за Животът,Вселената и Всичко останало(сори,Дъглас Адамс,ама фразата е толкова подходяща,че нямаше как да не я изплагиатствам :Р ) .Ще пускам разни неща,които засягат литературата,художествената фотография,инди музиката,интериорният дизайн....ииии...каквото друго ми се пръкне в хубавата червенокоса главица.Надявам се да ви е интересно....
3.Ако искате да видите някои от нещата,които правя,те ще са качени в галерии на http://zoom.bg/witchcrafts .Поразгледайте,пишете какво (не) ви харесва...Ще се радвам да се "видим" и там! :-)

Не искам да бъда многословна,като за първи пост мисля,че това е достатъчно... :-)
До нови срещи на страниците на моите дневници :-)

*Червенокосата Вещица

2 коментара:

Анонимен каза...

Добре де, Венера, защо обаче ти е такова наименуванието в нета - червенокоса вещица? Доклокото разбрах уважаваш християнските ценности, а едно такова твое "име" не е най-удачното от християнска гледна точка. От 16 год. чета и изучавам Библията и бих искал да ти кажа, че тъмната страна е реална. Ако искаш да ми пишеш отговор - madras2001@yahoo.com
Иво

The Red Witch каза...

Драги ми Иво,"наименОванието" ми в нета не е случайно,но то,уверявам,те няма нищо общо с пантеизма и вещерството в пълния смисъл на думата,както ти явно го разбираш.Не се тревожи,още не съм преминала към Тъмната Страна :Р
Да,християнка съм(даже,смея да кажа,по-религиозна от повечето хора на моите години)и не се срамувам от "наименованието си".Защото то идва от една моя любима героиня от книга,която е..червенокоса вещица. :Р Освен това,аз съм червенокоска и никът ми приляга чудесно и по външност,и по характер.Не правя черни магии,споко.Само бели. :Р
Чудесно е,че изучаваш Библията,но не виждам по какъв начин моят никнейм ти се струва неподходящ.Съжалявам,ако съм обидила религиозните ти вярвания,но ми се струва,че доста пресилваш нещата!
Все пак радвам се,че си посетил блога ми:-)
Надявам се,че се изказах ясно по отношение на коментара ти.Ако имаш възражения-моля,сподели ги.