23.10.08

Порно и траур?

Предполагам,че вече сте леко шокирани от заглавието.Аз самата доста време се чудех как да озаглавя този постинг и ми се струва,че,колкото и мръсно и скандално да звучи,това заглавие много му приляга.
Ето какво ми се случи днес,което така ужасно ме разстрои и ме провокира да напиша този постинг.
Когато проверих пощенската си кутия днес,между сметките, поредният каталог с намаления на някой си супермаркет и поредното досадно СПАМ писмо от така неприятното ми издателство "Рийдърс Дайджест"(защо ми е толкова неприятно ще обяснявам друг път),попаднах на възможно най-скандалната брошура,забележете, на траурна агенция,която съм виждала през живота си.Всъщност, толкова е нелепа, че за момент си помислих, че е безвкусна шега от страна на някой малоумник с много свободно време.Да,ама май не.Състоеше се от две рекламни картички.
Преди да попитате защо е толкова скандална,вижте първата картичка (тази,която беше поставена отпред на въпросната брошура) :



Не, това не е оптическа илюзия.Това,което виждате е приказно-фантастичен лунен пейзаж. На преден фон се откроява една, меко казано, разголена кака.Доста разголена.А това,което виждате в горният десен ъгъл, е благата физиономия на един дядо,който благосклонно гледа към каката.Това,както разбирам,явно ще да е изображение на Бог.В долният десен ъгъл пък виждаме рекламното лого на въпросната траурна агенция,която,както разбрах от брошурата,носи името "СофиА".
Положението става все по-зле,когато обърнем картичката и прочетем следното на гърба й:



Гаврите продължават:



Е,това вече ми дойде в повече.Побеснях,и то- с основание.
Да не говорим,че не желая да получавам в пощенската си кутия брошури,които ми казват как има кой да се погрижи за мен в Последния ми Път-да,всички сме смъртни, но,съгласете се,никой не желае да размишлява над собствената си смърт, била тя и неизбежна.На гърба на вулгарната картичка със знойната кака,дето уж Бог гледа жадно към нея,пише първо : "Информацията не Ви засяга,но може да помогнете и на други хора."-точно така-НЕ МЕ ЗАСЯГА.Не съм се абонирала да получавам рекламни предложения от траурни агенции.Съмнявам се някой въобще да се е абонирал.А дори и да ме засягаше,вярвайте ми,ТОЧНО към вас не бих се обърнала ако ще да бяхте ПОСЛЕДНАТА траурна агенция!А и честно казано,с тази ваша вулгарна,полу-легална и меко казано нелепа "реклама" не виждам как някой евентуално би се възползвал от вашите услуги.


Някакси безвкусно,нахално и неуважително е фирма,обвързала се с подобен вид услуги да показва на брошурата си разголена кака...и Бог.(?!?)
Фирма,която,чрез естеството на услугите,които предлага,трябва да има поне малко ,макар и привидно уважение към християнските ценности.
Нелепо ми е да гледам знойната картичка и на гърба й да чета фрази като :"За смърт и раждане никога не настъпва подходящ момент","В ден на болка и мъка в Болница или домът Ви,ДЕНОНОЩНО може да се доверите и ни съобщите Скръбната вест." и най-култовото - "Денонощно се стараем да помагаме, да дадем всичко от себе си в организиране на последното изпращане на Човека достойно и с уважение".

Мисля,че всякакъв коментар върху горните цитати е излишен.

Понеже картичката е подписана от някой си Венцислав Паламаров,ще се обърна към него (ин)директно,с надеждата,че е запознат с това как се борави с интернет и може би има малък шанс да прочете този постинг-Г-н Паламаров,вие ИДИОТ ли сте?Или просто поредният селски хитряга,който е решил,че е модно да включи малко еротика в иначе скучните (?!?) памфлетки,рекламиращи траурни услуги?
Нелепо е.Нахално е.И не съм много запозната с правото на нашата мила страна(не че ако бях,щеше да помогне особено), но някакси не ми се струва и особено легално...Не знам,може юридически да нямате проблем,но,повярвайте ми, г-н Паламаров, морално вашата малка траурна агенция има сериозен проблем. .Да, но е работа на някой друг да се оправя с моралните ви дела,не моя. Моята работа е да ви заявя, че не бих искала да получавам още от Вашите "реклами".Конец.

Ако след всичко това,което прочете,мили ми читателю, все още имаш интерес към траурна агенция "Софиа",можеш да ги откриеш (при това денонощно!) на тел : 925 01 74 .

3 коментара:

MZm каза...

Хахахахахаххаха!
По принцип знам за тези листчета, и ние сме ги получавали, чувала съм и възмутени коментари, но такава разкошна илюстрация не съм очаквала! :D Не им се сърди, те не могат повече :) Което обаче не мисля, че важи за продуцентите, сценаристите и изобщо огромния екип на Survivor, които ме потресоха миналата вечер с едно свинско разпятие... Дълга тема...

The Red Witch каза...

Ами,ето ти повод за постинг:-)Любопитна съм,Survivor не го следя,та ще се радвам да прочета няколко реда от тебе!
По темата-шокирана съм,възмутена съм и прочее.Просто е гнусна проява на слабоумие и лош вкус.

Александър Кръстев каза...

Ние получихме в офиса подобна картичка. Ама беше с нещо като икона. И една клиентка дойде, погледна и каза: Има ли причина тези неща да са във вашия офис, да не ги колекционирате?

Беше едновременно плашещ и жалък въпрос. Мацката беше явно сбъркана, но пък фактът, че картетата създават подобн овпечатление...