17.10.08

Петъчно INDIE: INTERPOL

Както обещах в предишният си постинг,всеки петък в Петъчно INDIE ще представям по една инди банда.
Не му мислих много-много коя да е първата банда-разбира се,че трябваше да е най-любимата ми инди банда.Тези,които отвориха ушите ми за този тип музика.Бандата със стряскащотото име: ИНТЕРПОЛ.

Име на бандата :
INTERPOL
Място : Ню Йорк
Жанр : инди/алтърнатив рок ;пост-пънк ривайвъл
Членове :Пол Банкс(вокали,бас),Даниъл Кеслър(китара,беквокали),Карлос Денглър(бас),Сам Фогарино(барабани).
Къде се подвизават в Интернет? :Официалният им сайт е http://interpolnyc.com ,подвизават се и в Myspace

Звучат като:
като...хм.Меланхоличен рок със завладяващи сола на бас китара.Яко барабани.Интерпол имат както много жизнерадостни и ритмични песни,така и такива,от които ти се плаче.Като цяло доста меланхолична музика.Невероятни текстове(повечето са дело на вокалиста,Пол Банкс).

Историята

В общи линии обичайната история.Студенти от Ню Йорк Юнивърсити се събират да свирят заедно за кеф(1997-1998).Нещата задълбават и пичовете почват да издават сами демо записи чаак до 2001г.
Големият Пробив - Turn On The Bright Lights-2002г.Това е албумът,който ги нарежда сред най-успешните инди банди.Следват Antics(2004) и Our Love To Admire(2007).
Към днешна дата-критиците ги обожават,феновете им ги преследват,постигнали са значителен комерсиален успех и са на турне в Европа.
Това е историята на бандата с няколко изречения.Понеже историята никога не ми е била любим предмет в училище,ще спра дотук.Ако някои от вас искат да научат подробности,моля цъкнете ТУК :-)

Защо "INTERPOL" ?

Името идва от една шегичка,която съучениците на Банкс му повтаряли доста редовно-"Paul,Paul,Interpol" :-).Преди да се спрат на това име момчетата обмисляли имена като The French Letters и Las Armas.Но определящият фактор бандата да избере "Interpol" за свое име е това,че,по думите на Пол Банкс "Ние желаем да бъдем възприемани като безлична,мистериозна организация,каквато е Интерпол.Пък и името звучи готино."

Музиката



"Obstacle 1"-сингъл от дебютният им албум Turn On The Bright Lights.Интересно е да се отбележи,че в албума съществува друга песен,наречена "Obstacle 2" :P

"Public Pervert"-песен от вторият албум,Antics,която за съжаление на излезе като сингъл.Може би една от най-любимите ми песни въобще..



"No 'I' In Threesome" или иначе казано,закачлива ода за тройката :Р .Песента е от последният им албум Our Love To Admire,който излезе през 2007-ма.

Чуйте сами и преценете дали Интерпол е по вашият вкус.
Ще се радвам да споделите какво (не) ви харесва. :-)Очаквам и отзиви и предложения за Петъчно INDIE :-)
Желая ви супер луда петъчна вечер!Разпуснете яко! :-)

*Червенокосата Вещица

2 коментара:

MZm каза...

Макар и без инди, петъчната вечер наистина беше бая луда. Колкото до това къде беше ти... предполагам, че си правила обици :)

The Red Witch каза...

Да,с температура и хрема,...но да,правих обици! :Р
Какво ще кажеш за петъчното инди? :Р Статийката,де...